Ove godine povećan broj i iznos stipendija Fonda za mlade talente

U današnjem saopštenju Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije stoji da je Fond za mlade talente „Dositeja“ usvojio Odluku o raspisivanju Konkursa za stipendiranje do 1 050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova, čiji je osnivač Srbija za školsku 2021/22. godinu.

Nakon rekordnog broja dodeljenih stipendija tokom ove godine, nastavlja sa povećanjem njihovog broja i iznosa i u narednoj godini, rekao je ministar Uvodičić.

On je pozvao najvrednije studente da iskoriste ovu sjajnu priliku, prijave se i postanu deo najboljeg akademskog tima u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što je prethodne godine vladalo veliko interesovanje akademaca za „Dositeju“.

Ove godine povećan je broja stipendija sa 1 500 na 1 550, kao i iznos sa 30 000 na 32 000 dinara i tako pratimo trend rasta broja najuspešnijih studenata u našoj zemlji, izjavio je Udovičić. Juče je isplaćeno i po 782 700 dinara za svakog od 332 stipendista koji studiraju na univerzitetima u inostranstvu.

Fond za mlade talente nastaviti da bude snažna podrška najuspešnijim studentima i dodatna motivacija da nadograđuju stečena znanja, jer su upravo oni okosnica budućnosti naše zemlje, zaključio je on.

Foto: Fond za mlade talente Republike Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *