Ovo su najvažniji vitamini za zdravu i sjajnu kožu


Svi treba da se trudimo da održavamo kožu i da se oslobodimo sastojaka koji negativno utiču na nju. Postoje vitamini koje treba da uključimo u ishranu, koji će očuvati zdravlje i strukturu naše kože, ali će takođe usporiti proces starenja.

SPONZOR OBJAVE

Bivoda Bujanovac

Vitamin C

Ovaj vitamin je snažan antioksidant koji se može naći u citrusima, kiviju, brokoliju, šargarepi, jagodama i paradajzu. Mnoga istraživanja su pokazala da pomaže u zaštiti naše kože od UV zraka, ali pomaže u izgradnji kolagena.

Kako starimo, naša tela gube sposobnost da sami proizvode kolagen i zato je ovaj vitamin važan. Takođe pomaže da se smanje linije i bore na koži. Takođe je odličan za poboljšanje imuniteta. Važno je koristiti kreme koje sadrže vitamin C, ali i konzumirati voće i povrće koje sadrži ovaj vitamin.

Vitamin E

Ovaj vitamin je vrlo važan za lepu kožu. Mnoge kreme i losioni sadrže ovaj vitamin koji štiti kožu od uticaja slobodnih radikala i pomaže da se koža obnovi. On je takođe odličan u kombinaciji sa vitaminom C.

Naše telo ne može da proizvede vitamin E, pa je važno da bude uključen u ishranu. Može se naći u semenkama i orašastim plodovima, repi, cvekli, brokoliju, šspanaću i avokadu.

Vitamin A

Retinoidi koji su deo mnogih krema potiču od vitamina A. Oni su odlični za smanjenje akni i brisanje bora sa našeg lica. Naša tela prenose beta-karoten od narandžastog voća i povrća kao što su šargarepa, slatki krompir, kelj, zelena salata i spanać.

B vitamin

Postoji 8 vitamina u grupi B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 i B12). Zajedno su poznati kao B kompleks. B vitamini su odlični za kožu, kosu i nokte. NJihov nedostatak može uzrokovati suvu kosu i kožu, ali i probleme sa noktima. Zbog toga ovi vitamini moraju biti deo naše ishrane. Konzumirajte piletinu, spanać, jaja, kelj, spanać, grašak, avokado i pomorandže.

Vitamin K

Ovaj vitamin sprečava zgrušavanje krvi i odličan je za našu kožu. Sprečava pojavu mrlja na koži, strije i proširene vene. Uzimanje ovog vitamina poboljšava elastičnost kože i sprečava nastanak bora. Najbolji izvor vitamina K su kelj, spanać i drugo zeleno povrće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *