Ovog vikenda na glavnom šetalištu, kod Narodnog muzeja biće postavljen karavan „Digitalne ekskurzije“

Građani Vranja će u subotu 13. novembra, u periodu od 09.30h do 17.00h i nedelju 14. novembra, od 10 – 17.00h, moći da prisustvuju i učestvuju u radinonicama i brojnim zabavnim sadržajima koje pruža „Digitalna ekskurzija“ kako bi se upoznali sa osnovama digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti. Naznačeno je na sajtu Grada Vranja.

Ovaj edukativni događaj koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), organizacijom Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), biće otvoren u 09.30h u prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Antića i predsednika Skupštine grada dr Dejana Tričkovića.

„Naučićete kako da kupujete ili prodajete preko interneta, otvorite sopstveni nalog i koristite usluge elektronske uprave, kako da sebi i svojoj deci pružite bezbedno digitalno iskustvo, ali i saznate kakvu odgovornost nosi objavljivanje onlajn sadržaja. Bilo da ste mladi koji su izloženi pametnim telefonima od rođenja ili ste roditelji čija deca su možda digitalno spretnija od vas ili ste građani i građanke kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati i dostupni – ovo je jedinstvena prilika da lako savladate veštine i prevaziđete nedoumice digitalnog sveta“, poručuju organizatori.

Kompletan sadržaj karavana, uključujući četiri velike učionice na otvorenom, biće postavljene u blizini Narodnog muzeja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *