Petković prisustvovao Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica koju je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije prisustvovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

„Vascelom srpskom rodu odavde iz srca Kosova i Metohije, iz porte Milutinove Gračanice, čestitam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, Božić. Posebno čestitke upućujemo našem srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, radosnim pokličem „Mir Božji, Hristos se rodi!“. Zaista, tajna rođenja Gospoda Isusa Hrista predstavlja i sam smisao našeg života, a upravo da se borimo za život u slobodi jeste naša osnovna misija ovde na Kosovu i Metohiji“ – poručio je Petković čestitajući praznik, stoji na sajtu Kancelarije za KiM Vlade Republike Srbije.

Petković je naglasio da moramo da gradimo mir, da budemo složni i jedinstveni, ako želimo da ostanemo na Kosovu i Metohiji.

„Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se kao i do sada truditi da pomognemo naš narod na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini mnogo više, da gradimo i bolnice i škole i vrtiće i nove puteve, ali i da pomažemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i eparhiju Raško-prizrensku na čelu sa Vladikom Teodosijem. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim vladiki Teodosiju što nas je udostojio da juče tokom Badnje večeri i danas kada obeležavamo rođenje Gospoda Isusa Hrista budemo zajedno, jer to pokazuje da kada su država i crkva zajedno i za naš narod će biti mnogo bolje, jer i crkva i država predstavljaju stožer opstanka našeg naroda ovde na KiM – izjavio je Petković a preneo je i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića srpskom narodu na KiM.

Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira, ali i da imamo strpljenja da bismo se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božji! Hristos se rodi!

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovali su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić i mnogi drugi.

Foto: kancelarija za KiM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *