
Pored brze pripreme i savršenog ukusa još jedan plus je što ne upijaju masnoću. Od ove mere ćete dobiti količinu od koje će se najesti porodica, a ostaće i da počastite prve komšije. Kada nemate ideju šta za večeru, a i nemate puno vremena, piroške su uvek dobar izbor.
SASTOJCI:
- 3 jaja
- 400 g brašna
- prašak za pecivo
- 500 g sira
- soli po ukusu
- ulje za prženje
ZA NADEV:
- 150 g šunke
- 150 g sira
PIPREMA:
Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Dodajte jaja i izgnječen sir. Posolite po ukusu i umesite glatko testo. Testo odmah prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na dva dela. Prvi rastanjite u oblik pravouganika i isecite na manje pravouganike.
Svaki pravougaonik filujte sa sirom i seckanom šunkom. Urolajte ih i uvucite krajeve sa strane da fil ne curio prilikom prženja. U dubljoj šerpi zagrejte ulje na srednju temperaturu (ako vaša ringla ima 6 onda je stavite na 4). Ubacite piroške i pržite ih oko 5 minuta ili dok ne dobiju lepu tamno zlatnu boju. U toku prženja ih okrenite nekoliko puta.
Vadite ih na salvetu i sačekajte da se malo prohlade pa navalite!
Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com