PIROŠKE SA SIROM I ŠUNKOM



Pored brze pripreme i savršenog ukusa još jedan plus je što ne upijaju masnoću. Od ove mere ćete dobiti količinu od koje će se najesti porodica, a ostaće i da počastite prve komšije. Kada nemate ideju šta za večeru, a i nemate puno vremena, piroške su uvek dobar izbor.

SASTOJCI:

  • 3 jaja
  • 400 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 500 g sira
  • soli po ukusu
  • ulje za prženje

ZA NADEV:

  • 150 g šunke
  • 150 g sira

PIPREMA:

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo. Dodajte jaja i izgnječen sir. Posolite po ukusu i umesite glatko testo. Testo odmah prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na dva dela. Prvi rastanjite u oblik pravouganika i isecite na manje pravouganike.

Svaki pravougaonik filujte sa sirom i seckanom šunkom. Urolajte ih i uvucite krajeve sa strane da fil ne curio prilikom prženja. U dubljoj šerpi zagrejte ulje na srednju temperaturu (ako vaša ringla ima 6 onda je stavite na 4). Ubacite piroške i pržite ih oko 5 minuta ili dok ne dobiju lepu tamno zlatnu boju. U toku prženja ih okrenite nekoliko puta.

Vadite ih na salvetu i sačekajte da se malo prohlade pa navalite!

Izvor: milicinakuhinja.blogspot.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *