Realizacija projekta ERASMUS+ na Pedagoškom fakultetu

Pedagoški fakultet u Vranju će, u okviru realizacije ERASMUS+ kombinovanog intenzivnog programa mobilnosti pod nazivom „Formiranje interkulturalnih kompetencija kroz folklorne aktivnosti balkanskih zemalja“, ugostiti studente i nastavnike iz Bugarske, Rumunije i Turske.

Programi kombinovane mobilnosti se jednim delom sprovode virtuelno, putem interneta i digitalnih alata, a drugim delom fizičkim prisustvom učesnika na jednoj od partnerskih ustanova. Specifične obaveze učesnika projekta u sprovođenju pojedinih aktivnosti, u okviru virtuelnog dela mobilnosti, realizovane su jednim delom u martu, drugi deo će se sprovesti u junu mesecu, dok se fizički deo mobilnosti sprovodi na Pedagoškom fakultetu u Vranju od 24. do 28. aprila.

Koordinator projekta je Univerzitet „Sv. Kiril i Metodij“ iz Velikog Trnova u Bugarskoj.

Univerzitet u Nišu je domaćin, a ostale partnerske institucije su Univerzitet u Piteštiju u Rumuniji i Univerzitet „Afyon Kocatepe“ iz Afionkarahisara u Turskoj.

U projekat je uključeno ukupno 35 studenata i 10 nastavnika.

Univerzitet u Nišu predstavlja 7 studenata i 2 nastavnika Pedagoškog fakulteta iz Vranja.

U okviru projekta učesnici će upoznati folklorne pesme i igre, tipične simbole, poslovice i druge karakteristične folklorne simbole zemalja učesnika, otkriti njihove zajedničke karakteristike i naučiti kako da različite kulturalne pristupe primenjuju u odgovarajućim obrazovnim aktivnostima.

Tim povodom, trećeg dana trajanja fizičkog dela mobilnosti, Fakultet će ugostiti folklorni ansambl „Sevdah“, koji će gostima interpretirati folklorne igre sa područja Srbije. Takođe, studenti će dizajnirati i dekorisati majice i marame sa folklornim motivima zemalja učesnica.

Poslednjeg dana trajanja projekta studenti će prezentovati kreiranu odeću i zajedno izvesti odabrane folklorne pesme i igre zemalja učesnica.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *