Počela realizacija projekta na zameni i unapređenju javne rasvete na teritoriji grada Vranja

Povodom početka realizacije projekta javno-privatnog partnerstva ,,Zamena, racionalizacija i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji grada Vranja”, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima i predstavnici preduzeća ,,Keep light” doo Beograd prisustvovali su početku radova na zameni ulične rasvete u Ulici Koče Racina.

Tom prilikom, gradonačelnik Milenković istakao je da je pre godinu dana na Skupštini grada doneta odluka o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva i da danas počinje zamena živinih i natrijumovih sijalica sa led rasvetom.

Realizacija ovog projekta doneće mnogo koristi i benefita građanima Vranja i omogućiti značajnu uštedu u budžetu grada, jer će biti smanjena potrošnja električne energije u iznosu od 74% po svakoj sijalici. Izvođač radova je preduzeće ,,Keep light” doo Beograd i u narednih četiri od šest meseci biće zamenjeno 6.178 sijalica na teritoriji grada. Ugovor o javno-privatnom partnerstvu zaključen je na 13 godina, ali je trajanje led sijalica znatno duže, tako da će i nakon ovog perioda, Vranjanci imati kvalitetnu i modernu led javnu rasvetu po principima mere energetske efikasnosti. Sa druge strane, Grad Vranje će na mesečnom nivou plaćati naknadu koja će biti mnogo manja nego što je sada za utrošenu električnu energiju za javnu rasvetu”, rekao je gradonačelnik.

O tehničkim detaljima je govorio Danijel Stamenković, odgovorni izvođač radova preduzeća,,Keep light”. ,,Zamena starih dostrajalih sijalica novom led rasvetom na teritoriji grada Vranja biće završena u naredna tri do četiri meseca. Svetiljke su renomirane firme Minel Schreder, a trenutno su na zameni angažovane tri ekipe”, naglasio je Stamenković.

Vlasnik preduzeća ,,Keep light”, Radovan Đumić dodao je da je nakon dogovora sa gradonačelnikom, doneta odluka da se osvetle sportski teren i park, koji se nalaze pored zgrade MZ ,,4. juli” i da je to donacija njihove kompanije.

Pre početka radova, u Gradskoj kući priređen je prijem za predstavnike preduzeća ,,Keep light” doo Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *