Počela zajednička sednica Skupštine četiri opštine Severa u Zvečanu

U opštinskoj zgradi u Zvečanu u podne je počela zajednička sednica Skupštine četiri opštine sa Severa, na kojoj će, prema ranijim najavama, biti razmatrana aktuelna političko bezbednosno situacija. Osim gradonačelnika ove četiri opštine, sednici prisustvuju i predstavnici lokalnih samouprava, prenosi Tanjug.

Na sednici prisustvuju predsednik Srpske liste i ministar u kosovskoj vladi, Goran Rakić i više poslanika ove stranke u kosovskoj skupštini.

Takođe, u sali su i gradonačelnici Srđan Vulović, Milan Radojević, Zoran Todić, Dragiša Milović kao i 62 opštinska odbornika.

Sednici prisustvuje i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, predstavnici Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, a na njoj su i komandiri Kosovske policije regiona Sever.

Sednicu je otvorio predsednik Skupštine opštine Zvečan, Srđan Milosavljević najavivši da će zasedanje početi tako što će gradonačelnici četiri opštine na Severu, upoznati prisutne sa sadržajem razgovora koji su imali sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem prošle nedelje, a nakon njegovog sastanka u Briselu.

Radni deo današnje sednice buće zatvoren za javnost, ali će nakon toga mediji biti upoznati sa odlukama i zaključcima, ukoliko do njih dođe.

U međuvremenu, u Prištini se takođe održava sednica koja je otvorena za javnost na kojoj će se Kurti prvi put obratiti javnosti u vezi sa prošlonedeljnim sastankom u Briselu.

Očekuje se da će se u danima posete na KiM američki izaslanik Gabrijel Eskobar i evropski kolega, Miroslav Lajčak održati i sastanak sa predstavnicima Srba.

Foto: Srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *