Počeli individualni treninzi košarkaša Crvene zvezde

Nakon zasluženog odmora i idealne sezone u kojoj su osvojili sve tri titule, košarkaši Crvene zvezde polako „pale motore“.

Bliži se polako nova sezona, a prvi tim crveno-belih doživeo je brojne izmene pred takmičarsku sezonu 2022/23. koja zvanično startuje u Beogradu utakmicom sa ekipom MZT-a.

Novi trener Vlada Jovanović sa stručnim štabom koji je tokom leta kompletirao (Marko Simonović, Miodrag Dinić, Branko Jorović, kondicioni trener Vladimir Radonjić…) napravio je plan priprema koji će biti od izuzetne važnosti pred vrlo zahtevnu i napornu sezonu koja očekuje prvi tim KK Crvena zvezda.

Domaći igrači pod nadzorom trenera i stručnog štaba KK Crvena zvezda počeli su nakon obavljenih lekarskih pregleda i PCR testova, sa individualnim treninzima 15. avgusta. 

U uvodnom delu priprema, prve nedelje igrači će se postepeno uvoditi u ritam. Taj deo obaviće se u Beogradu, a nakon zvaničnog okupljanja koje je planirano za 25. avgusta, obaveznih lekarskih pregleda i testova kroz koje će proći i ostali igrači iz inostranstva (osim Nedovića, Dobrića i Petruševa koji imaju obaveze sa nacionalnim timom) sledi sada standardan i već ustaljen program svakodnevnih treninga i uigravanja tima za novu sezonu koji će se obaviti takođe u Beogradu. Prvi zajednički trening ekipa Crvene zvezde obaviće 26. avgusta, navedeno je na sajtu kluba. 

Za pripremni period poznata je i većina rivala, a najjače provere crveno beli imaće na dva turnira u Turskoj i Kipru.

Prvu proveru tim će imati u Beogradu 06. septembra protiv ekipe Dinamika, a već tri dana kasnije sledi meč sa ovogodišnji učesnikom Evrokupa, rumunskim Klužom. Obe utakmice u Beogradu biće „zatvorenog tipa“ a nakon toga slede jake provere na turnirima u Turskoj (Antalija) od 14. do 18. septembra i tri utakmice koje su planirane na tom turniru (spisak protivnika će biti objavljen naknadno).

Nakon toga ekipa se seli u Nikoziju gde će takođe na vrlo jakom turniru odmeriti snage sa ekipama Peristerija i Olimpijakosa.

Spisak pripremnih utakmica pred sezonu 2022-2023:

Beograd: 06. septembar; Crvena zvezda – Dinamik 

Beograd: 09. septembar:  Crvena zvezda – Kluž Napoka

Turnir Antalija: 14. septembar – 18. septembar;

Kipar (Nikozija)

23. septembar: Crvena zvezda – Peristeri Atina 

24. septembar: Crvena zvezda – Olimpijakos Pirej

Nakon toga sledi povratak u Beograd, a obaveze na „medija deju“ Evrolige crveno beli će obaviti 26. septembra gde će se i zvanično predstaviti javnosti pred početak nove sezone koja startuje utakmicom sa ekipom MZT-a 1. oktobra u hali „Aleksandar Nikolić“, stoji u saopštenju. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *