Počeli radovi na asfaltiranju Kosovske ulice

Početak vikenda obeležio je početak asfaltiranja dela Kosovske ulice, na potezu od raskrsnice sa ulicom Blaže Jovanovića ka Bunuševačkom groblju.

Pomoćnik gradonačelnika Marjan Stanković rekao je da se na ovaj način ulazi u završnicu rekonstrukcije Kosovske ulice, koja predstavlja žilu kucavicu u saobraćaju ne samo za grad, već i za okolna sela.

Prošle godine počeli smo sa realizacijom projekta ,,Čista Srbija“, koji je priveden kraju avgusta meseca, nakon čega smo ušli u partnerstvo sa Ministarstvom privrede kako bi smo kompletno rekonstruisali ovu ulicu. Projektom je predviđeno da se izvrši rekonstrukcija kompletne kolovozne trake, trotoara, zamena vodovodne instalacije, kao i atmosferske kanalizacije u delu ulice. Podzemni radovi su završeni pre nekih mesec i po dana, nakon čega smo radili na pripremama za asfaltiranje. Istovremeno se obavljaju radovi i na više deonica Kosovske ulice, u smislu postvljanja ivičnjaka i uređenja trotoara postavljanjem behaton ploča. Danas krećemo sa završnim radovima, odnosno asfaltiranjem saobraćajnice, postavljanjem nosećeg sloja u dužini od 300 metara. Osim Kosovske ovom prilikom biće uređen i deo ulice Blaže Jovanovića koja je godinama bila u jako lošem stanju i za čije uređenje je sredstva izdvojio grad“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Marjan Stanković.

Inače, rekonstrukcija Kosovske ulice obuhvatala je dve faze na dužini saobraćajnice od blizu 1300 metara.

Projekat rekonstrukcije Kosovske ulice koji Grad realizuje sa Ministarstvom privrede vredan je 52 miliona dinara sa PDV – om, dok dodatne radove na kompletiranju rekonstrukcije saobraćajnice grad finansira sa još blizu 6 miliona.

Rok za završetak radova je kraj meseca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *