Počinje festival dokumentarnog filma „Dokument 2021.“


U sali pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju će se od 22. do 24. decembra održati 17. međunarodni festival dokumentarnog filma ,,Dokument 2021”.  Otvaranje festivala planirano je u sredu u 18 sati na velikoj sceni vranjskog teatra ostvarenjem ,, Plava granica“ u režiji Ivana Milosavljevića i koprodukciji Srbije i Slovenije.

Festival se održava u organizaciji udruženja ,,Dokument 06” i Pozorišta ,,Bora Stanković”, uz sardnju Grada Vranja.

Tokom trajanja festivala biće prikazano 10 filmskih ostvarenja iz pet zemalja.

Reč je o dokumentarnim filmovima novije produkcije koji se bave aktuelnim temama, zanimljivim ljudima, dešavanjima i predelima. Filmovi selektovani za ovogodišnji ,,Dokument“ prikazuju se i višestruko su nagrađivani na domaćim i svetskim festivalima. Stoji na sajtu Grada Vranja.

Po rečima organizatora, Slađana Stojanovića, na samom otvaranju, kao i tokom festivala, biće prisutni gosti, autori i akteri nekih od filmova, koji će kroz razgovor sa publikom približiti svoj rad i misiju dokumentarnog filma.

Projekcije počinju od 18 sati, a ulaz je besplatan. Organizatori napominju da će se i festival ,,Dokument 2021.“ održati uz poštovanje svih mera protiv pandemije izazvane koronavirusom.

Foto: Fb profil Službe za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *