Počinje rekonstrukcija vodovodne i atmosferske mreže u Kosovskoj ulici


Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, izvođača radova i nadzornih organa, obilaskom gradilišta i potpisivanjem Zapisnika o uvođenju izvođača radova u posao, označili su danas početak radova na izradi vodovodne i atmosferske mreže, kao i asfaltiranju Kosovske ulice u Vranju, koja je jedna od frekfentnijih u gradu.

Dugo su trajale pripreme za rekonstrukciju, jer radovi u Kosovskoj ulici nisu mogli da počnu dok se nije završila obilaznica za Industrijsku zonu. Ono što je bitno i značajno je da i ovaj projekat realizujemo zajedno sa Ministarstvom privrede. Zahvaljujući toj saradnji realizovali smo veliki broj projekata na teritoriji Grada Vranja, a poslednji u nizu upravo je projekat rekonstrukcije Kosovske ulice. Dužina koja se rekonstruiše iznosi 1.300 m, od mosta na Sobinskoj reci do skretanja za Industrijsku zonu. Ali ovom prilikom se osim saobraćajnice rekonstruišu i podzemne hidrotehničke instalacije, odnosno vodovodna mreža u dužini od 300 metara, kišna kanalizacija u dužini od 500 m, kao i ivičnjaci i trotoari. Svemu ovome prethodila je zamena kanalizacione mreže i to smo uspeli da realizujemo preko projekta ,,Čista Srbija’’, dakle zamenjena je kompletna fekalna kanalizaciona mreže sa svim priključcima. U narednom periodu i naselje Bunuševac dobiće kanalizacionu mrežu, čime će biti poboljšan kvalitet života ljudi koji žive u ovom naselju, koje je postalo sastavni deo grada. Rok za završetak radova je 90 dana i nadam se da neće biti nekih nepredviđenih okolnosti, kao što je bio slučaj u Ulici Bore Stankovića, gde smo imali jako zahtevne radove. Vrednost investicije je 52 miliona dinara, po 50 posto učešće imaju lokalna samouprava i Ministarstvo privrede,’’ rekao je gradonačelnik Milenković.

On se zahvalio Ministarstvu privrede, ali i Ministarstvu građevine koje je imalo sluha i usvojilo zahtev Grada da se nakon završetka fekalne kanalizacije Kosovska ulica ne asfaltira i vraća u prvobitno stanje, jer se znalo da će početi kompletna rekonstrukcija, već su omogućili da ta sredstva i tu količinu asfalta i materijala Grad utroši za kompletno presvlačenje ulica Save Kovačevića i Cara Dušana.

Foto: Vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *