Pojačan rad sektora za naplatu putarine tokom letnje turističke sezone

JP „Putevi Srbije“, kao i svake godine, spremno i organizovano dočekuje letnju turističku sezonu 2019. god. koju prati pojačan intenzitet saobraćaja.
Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze i povećan broj inkasanata obezbeđuje nesmetan prolazak vozila na autoputevima u Republici Srbiji bez obzira na povećan broj vozila na autoputevima pod naplatom.
JP „Putevi Srbije“ je u zoni naplatnih stanica, na vidljivim mestima postavilo obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine na srpskom, engleskom, nemačkom i turskom jeziku, kako bi se proces naplate brže odvijao.

Napominjemo da Elektronska naplata putarine (ENP) obezbeđuje najbrži prolazak kroz naplatne stanice i značajno skraćuje vreme putovanja jer omogućava vozilima prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine zbog različitih popusta koje korisnici dobijaju kupovinom uređaja za ENP.

U sistemu trenutno imamo oko 315.000 korisnika uređaja za ENP i njihov broj se svake godine povećava, tako da svako treće vozilo koje prolazi kroz naplatne stanice u Srbiji plaća putarinu elektronskim putem.

Prodaja i dopuna uređaja za ENP se obavlja na 186 prodajnih mesta JP „Putevi Srbije“ i ovlašćenih distributera, raspoređenih duž svih deonica autoputeva u Srbiji, na graničnim prelazima i u svim većim gradovima.
Na svim prodajnim mestima se može izvršiti dopuna uređaja za ENP i ostvariti različiti popusti u zavisnosti od količine uplaćenih sredstava.
Spisak distributivnih mesta za prodaju i dopunu uređaja za ENP možete preuzeti sa internet prezentacije JP „Putevi Srbije“, link: http://www.putevi-srbije.rs/images/pdf/zahtevi/Spisak-distributivnih-mesta-za-prodaju-i-dopunu-uredjaja-za-ENP.pdf

Ističemo da JP „Putevi Srbije“ korisnike autoputeva i učesnike u saobraćaju redovno i blagovremeno informiše o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim bitnim informacijama korisnim za bezbedno i nesmetano odvijanje saobraćaja, putem internet stranice www.putevi-srbije.rs, aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“ kao i promenljivim porukama na portalima koji su postavljeni duž autoputeva.

JP ,,Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni u vožnji, obrate pažnju na radove na putu, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *