Još 151 ugovor potpisan za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom

Danas je ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio da će uskoro biti dodeljena i dvehiljadita kuća na selu, nakon što je potpisan još 151 ugovor za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, u svim krajevima Srbije.

Krkobabić je naveo da je, zahvaljujući programu Ministarstva za brigu o selu, samo od početka ove godine 260 seoskih kuća sa okućnicom dobilo nove stanare.

Ministar je napomenuo da je današnjim potpisima na ugovore obezbeđen krov nad glavom za još 229 ljudi i 103 dece, a među današnjim dobitnicima je 80 parova, 16 samohranih roditelja i 55 pojedinaca.

On je naveo da će nove komšije dobiti žitelji u 90 naselja u 44 opštine u Srbiji i napomenuo da je jedno od najpopularnijih sela na jugu Srbije Željuša kod Dimitrovgrada.

Krkobabić je ukazao na to da vojvođanska sela nastavljaju istim tempom da privlače mlade parove, pa će tako u Bačkom Petrovom Selu, u kojem je od početka programa već useljena 61 kuća, žitelji stići u još sedam kuća, navedeno je na sajtu Vlade Srbije.

Najviše potpisanih ugovora imaju Odžaci, gde će se rasporediti 17 novih vlasnika, a odmah za njima je Kanjiža sa 16 kuća, podsetio je on i dodao da Ministarstvu za brigu o selu, otkako je Program pokrenut, prosečno svakog dana stigne 10 do 15 zahteva za kupovinu kuća na selu.

Ministar je objasnio da se novac dodeljuje po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra ove godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *