Potpisan niz sporazuma o saradnji Srbije i Turske

Zvaničnici Srbije i Turske potpisali su u Palati Srbija, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, niz sporazuma kojima se produbljuje saradnja dveju zemalja u više oblasti.

Protokol o izmenama i dopunama Sporazuma o uzajamnom ukidanju viza, potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine, potpisali su ministri unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i Sulejman Sojlu.

Potpisnici Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja bili su ministarka privrede u Vladi Srbije Anđelka Atanasković i ministar industrije i tehnologije Turske Mustafa Varank.

Sporazum o saradnji u oblasti inovacija u naprednim tehnologijama potpisali su ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar industrije i tehnologije Turske Mustafa Varank.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar poljoprivrede i šumarstva u Vladi Turske Vahid Kirišdži stavili su potpis na Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti suzbijanja šumskih požara.

Memorandum o razumevanju Vlade Srbije i Vlade Turske o saradnji u oblasti medija i komunikacije potpisali su potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i direktor za komunikacije Predsedništva Turske Fahretin Altun.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović i rukovodilac Kancelarije digitalne transformacije Predsedništva Turske Ali Taha Koč parafirali su Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti elektronske uprave.

Protokol o saradnji Radio-televizije Srbije i Turske radio-televizijske korporacije potpisali su generalni direktori Dragan Bujošević i Mehmet Zahid Sobadži.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *