Poučna priča o vezi između ljubavi i istineVrlo lep par bio je venčan više od 10 godina i nisu imali dece, a bližila im se 11. godina. Steve i Sara su ostali zajedno i nadali se da će dobiti dete pre nego što prođe njihova 11. godina, jer su bili pod pritiskom prijatelja i porodice da se razvedu. Ali nisu se mogli rastati zbog njihove snažne ljubavi. Prošli su meseci i jednog dana, dok se Dave vraćao sa posla, vidio je svoju ženu kako šeta sa nekim muškarcem.

Čovek je držao svoje ruke oko njenog vrata i tako su šetali. Izgledali su veoma srećno. Više od nedelju dana, viđao je svoju ženu sa istim muškarcem na raznim mestima i jedno veče dok se Dave vraćao sa posla, video je muškarca koji je dovezao njegovu ženu kući i poljubio je u obraz. Dave je bio ljut i tužan ali o tome nije razgovarao sa svojom ženom.

Dva dana kasnije nakon napornog dana na poslu, Dave je uzimao vodu iz aparata kada je telefon zazvonio. Javio se i osoba je rekla : ”Zdravo draga, dolazim večeras u tvoju kuću da te vidim kao što sam i obećao.” Dave je spustio slušalicu. Bio je to muški glas i on je bio uveren da je to bio onaj muškarac sa kojim je uvek viđao svoju ženu. Odjednom se uplašio da je svoju ženu predao drugom muškarcu. Staklena čaša mu je pala iz ruku i razbila se u komadiće.

NJegova žena je dotrčala u sobu i pitala ga, ”Je li sve u redu?”U besu, gurnuo je ženu i ona je pala. NIje se pomerala niti ustala. Dave je tada shvatio da je ona pala na mesto gdje je on razbio čašu. Veliki komad stakla ju je probio. Osećao je njeno disanje, puls i otkucaje srca ali ona je ležala beživotna. U potpunoj zbrci video je ceduljicu u njenoj ruci. Uzeo ju je, otvorio i bio šokiran sadržajem – to je bilo pismo. Čitao je:

”Moj dragi mužu, reči ne mogu opisati kako se osećam pa sam to morala zapisati. Idem kod doktora više od nedelju dana i želela sam biti sigurna pre nego što ti kažem vesti.

Doktor je potvrdio da sam trudna , nosim blizance 2 meseca. Isti taj doktor je moj davno izgubljeni brat koga nisam dugo videla nakon venčanja. Obećao je da će brinuti o meni i mojim bebama najbolje što zna.

Isto tako je obećao da će ručati sa nama danas. Hvala ti što si bio uz mene.

Tvoja draga žena.

Pismo mu je ispalo iz ruke. Neko je pokucao na vratima, to je bio isti onaj muškarac kog je viđao sa svojom ženom, rekao je, ”Zdravo Dave, nadam se da sam u pravu. Ja sam Max, brat tvoje žene”. Odjednom, Max je primetio svoju sestru koja je ležala na podu u krvi. Odvezao je brzo u bolnici i ona je bila u komi. Izgubila je blizance.

Moral:

Ne smemo biti previše brzi i preduzimati radnje u našoj vezi ili braku, pre nego smo ispitali našeg partnera ili supružnika o onome što smo videli ili čuli. Svi imamo svoje greške. Ne bi smeli previše rano osuđivati druge. Nije sve ono što vidite i čujete o nekome istina. Uvek naučite da se kontrolišete u bilo kojoj situaciji, bez obzira šta ste videli ili čuli.

Izvor: novipocetak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *