Poziv za učešće udruženja mladih u izradi Strategije unapređenja položaja mladih

tim za izradu Strategije unapređenja položaja i potreba za period od 2021. do 2025. godine u Vranju poziva sve predstavnike udruženja mladih, učeničkih i studentskih parlamenata, ustanova i pojedinaca sa teritorije Vranja da učestvuju u izradi ovog dokumenta.

Strategija unapređenja položaja mladih u Vranju je dokument kojim se uređuje aktivno učešće mladih u društvenom životu, obezbeđuje im se ostvarivanje prava na jednake šanse, omogućava informisanje, podstiče i vrednuje tolerancije, demokratija i postignuća mladih.

Takođe, ovim dokumentom obuhvaćeno je i razvijanje formalnog i neformalnog obrazovanja, stimulisanje zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, unapređuje se bezbednost mladih, podstiče održivi razvoj, a prema rečima nosioca strategije, dokumentom su obuhvaćene i druge aktivnosti koje su od značaja za mlade.

Prema užim oblastima, koordinacioni tim je formirao tri radne grupe prema kojima se određuju u prvoj kultura, obrazovanje, slobodno vreme i aktivnosti, u drugoj zapošljavanje, preduzetništvo i položaj mladih, a u trećoj zdravlje, bezbednost i informisanje mladih.

Prijave na ovaj poziv vrše se u Kancelariji za mlade Vranje u pisarnici Gradske uprave Vranja na adresi Kralja Milana 1 ili se zatvorenim pismom dostavljaju istoj adresi. Rok za podnošenje prijave je do 19. jul, a sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom na 063 408 751 ili mejlom na kzm.vranje@gmail.com.

Projekat podržao grad Vranje. Stavovi izneti u podržano medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *