Poznat program održavanja manifestacije Dani grada

Na sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje 31. januara – Dana grada usvojen je program ove manifestacije.

Obeležavanje ovog značajnog datuma počinje u sredu, 25. januara, u 9 časova, svečanom sednicom Skupštine grada. Istog dana, od 16.30 sati u Sportskoj hali u Vranju biće održan turnir u malom fudbalu.

Narednog dana, u četvrtak, 26. januara, nastavljaju se sportski turniri u džudou i karateu od 10 i 11 sati u Sportskoj hali u Vranju. Povodom oslobođenja Vranjske Banje od Turaka 1878. godine, istog dana, sa početkom u 11 sati, u sali Skupštine opštine Vranjska Banja, biće održana svečana sednica Skupštine gradske opštine Vranjska Banja.

Za petak, 27. januar, planirani su turniri u košarci i šahu.

Obeležavanje Dana Grada, nastavlja se u subotu, 28. januara turnirima u odbojci i stonom tenisu. Istog dana, u maloj sali pozorišta ,,Bora Stanković“ , od 19 sati, biće proglašeni najbolji radovi i dodeljene diplome i nagrade po literarnom konkursu ,,Lepota slobode daleko se vidi, zbog nje se pretka potomak ne stidi“.

Program Dana grada, nastavlja u nedelju, 29. januara, tradicionalnim maršem do Osatice ,,Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine“.

Narednog dana, u ponedeljak 30. januara, od 9 sati, u Gradskoj kući biće priređen prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske. Nakon toga, u Galeriji pozorišta ,,Bora Stanković“, od 12 sati predviđeno je otvaranje izložbe ,,Evo mene, eto vas“, Istorijskog arhiva Šumadija iz Kragujevca. U nastavku programa, u maloj sali pozorišta ,,Bora Stanković“, od 12.30 sati biće održano predavanje prof. Dr Saše Stanojevića na temu ,,Vranje i južni srpski krajevi između Sanstefanskog i Berlinskog mirovnog sporazuma 1878. godine“. U večernjim satima, u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje, od 19 sati, biće otvorena izložba slika ,,Trideset godina legata Zorana Stošića Vranjskog“. Od 20 sati, u restoranu A2, biće održana svečanost na kojoj će biti dodeljene nagrade najboljima u vranjskom sportu u prethodnoj godini.

Poslednjeg dana manifestacije, u 11 sati, planirano je polaganje venaca i cveća na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka ,,Čika Mita“. Obeležavanje Dana grada završava se Svečanom akademijom i dodelom priznanja 31. januar u pozorištu ,,Bora Stanković“ sa početkom u 14 sati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *