Predsednik Srbije ugostio premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i tom prilikom naglasio da između dveju zemalja postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, te je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta.

Saglasili smo se da su odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije najbolji u savremenoj istoriji. Nastavljamo da radimo zajedno za dobrobit naših naroda, poručio je Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da je Srbija opredeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za građane Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dveju država primer za region. Takođe je rekao da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posete Beogradu, dati dodatni impuls snaženju saradnje.

U okviru sastanka predstavnika dveju zemalja potpisan je Memorandum o razumevanju između Vlade RSrbije i Severne Makedonije o merama za unapređenje kretanja ljudi i robe preko zajedničke državne granice, a posebno preko graničnog prelaza Preševo – Tabanovce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *