Predstava ,, Hrkači“ pred Vranjancima

U okviru tradicionalne manifestacije ,,Dani Srpske u Srbiji” glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske pred vranjskom publikom, u Pozorištu ,,Bora Stanković”, odigrali su predstavu ,,Hrkači”.

Sat ranije, pre početka predstave, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima, priredio je prijem za Dijanu Grbić, v.d. direktorku Narodnog pozorišta Republike Srpske i Borislava Maksimovića, saradnika za razvoj i unapređenje saradnje u prosveti, kulturi i umetnosti iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Izuzetno mi je drago što je Vranje u grupi gradova koji su domaćini našim prijateljima iz Republike Srpske. Poseban odnos prema vama se ogleda i u tome što je naš grad pobratim sa opštinom Brod. Upravo je jedinica vojnika JNA iz Vranja, 1992. godine, branila Brod, a mnogi od njih su poginuli ili bili ranjeni. Imamo i izuzetnu saradnju sa Trebinjem i Istočnim Sarajevom. Zato je i cilj ove manifestacije očuvanje neraskidive veze jednog istog naroda sa obe strane Drine, rekao je gradonačelnik.

Borislav Maksimović se zahvalio na prijemu i istakao da je suština ovog projekta, započetog pre deset godina, podsticanje saradnje između institucija i pojedinaca, u čemu je Vranje bio partner od samog početka.

Dijana Grbić je rekla da je ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske prvi put u Vranju i još jednom se zahvalila na toploj dobrodošlici.

Goste iz Republike Srpske pozdravili su i predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i članica Gradskog veća Izabela Savić.

Foto: Vranje.org.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *