Predstavljen kapitalni izdavački poduhvat „Sabrana dela Milorada Ekmečića”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je prisustvovao promociji „Sabranih dela Milorada Ekmečića”- našeg poznatog profesora, istoričara, akademika i člana Senata Republike Srpske.

Govoreći o akademiku, Vučić je rekao da je Ekmečić „dubokom mišlju analizirao povesnu faktografiju, a nadmoćnom vizijom kroz prošlost video budućnost. Da je mnogo godina pred smrt video i do detalja opisao događaje kojima smo danas svedoci. Da je jasno video krizu u Ukrajini i ekonomiji.

Profesor Ekmečić, potomak stradalnika iz Prebilovaca, ostavio je neizbrisiv trag ne samo kao čovek koji je posvetio život proučavanju naše nacionalne istorije, već i kao erudita koji je imao duboko i temeljno razumevanje korena naše kolektivne sudbine na ovim prostorima.

Ovaj kapitalni poduhvat predstavlja samo mali deo zahvalnosti za njegov samopregorni rad na nezaboravu istorije srpskog bića na Balkanu, ali i u kontekstu evropskih i globalnih geopolitičkih sučeljavanja i ukrštanja interesa koji su oduvek imali svoju cenu za naš narod i našu državu, napisao je predsednik na svom Fb profilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *