Predstavnici OŠ “Branko Radičević” boravili u Turskoj


Učenici zajedno sa svojim nastavnicima Osnovne škole “Branko Radičević” u Bujanovcu boravili su u Tusrkoj u okviru Erazmus + KA229 projekta „Motivation III – 21st century students“

Tom prilikom, “Brankovci” su posetili „Yayalar Imam Hatip secondary school“ u Ušaku, u kojoj je održana četvrta LTT mobilnost škola učesnica u projektu.


Maja Antić Jovanov, koordinator projekta i nastavnica OŠ “Branko Radičević” naglasila je značaj ovog projekta kako u razmeni iskustava u oblasti nauke i obrazovanja, tako i moći razmene mišljenja, kao i niza aktivnosti usmerene na upoznavanje kulture zemlje domaćina.


Na ovoj mobilnosti 30 učenika iz pet partnerskih škola su imali radionice iz robotike u školi domaćinu, kao i sastanke na kojima su se dogovarali o daljim aktivnostima na projektu. Vrednost ove mobilnosti nije samo u radionicama i sastancima već i u razgovorima koji su vođeni, razmeni iskustava.

Nastavnici su sve odlično organizovali i dobro se pripremili tako da su učesnici imali samo najpozitivnije komentare na sva događanja – saopštila je Antić Jovanov.

Tokom boravka, nastavnici su imali priliku da se sretnu sa regionalnim ministrom za prosvetu gde su razgovarali na temu stanja u prosveti u svakoj od zemalja učesnica.


Osim kulturoloških aktivnosti i upoznavanja turske kulture i načina života, učesnici su mnogo naučili i o turskom sistemu obrazovanja, robotici i informacijsko – komunikacijskoj tehnologiji.


Pored niza intenzivnih radionica za učenike, organizirane su i razne radionice s ciljem stručnog usavršavanja učitelja, kao i izleti u Efes, Širinče, crkvu rođenja Device Marije, a posetili su i drugi najveći kanjon na svetu, Kanjon Ušak, sa dužinom od 45 km i najvećom širinom od 500 m.


Na kraju posete Turskoj dodeljene su diplome učesnicima.


U okviru dalje realizacije projekta “Brankovci” su nakon Turske, boravili i u Poljskoj.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *