Predstavnici TO Srbije borave u Vranju i Vranjskoj Banji

Foto: Sajt Grada Vranja   

Pčinjski okrug, Vranje, Vranjska Banja, 23. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Član Gradskog veća Mića Mladenović razgovarao je sa Dejanom Crnomarkovićem i Pavlom Đukićem iz Turističke oragnizacije Srbije, koji borave u Vranju i Vranjskoj Banji.

Povod njihovog dolaska je projekat Evropske komisije pod nazivom European Destinations of Excellence (Izuzetne destinacije Evrope) – EDEN  čiji je nosilac u našoj zemlji Turistička organizacija Srbije.

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta koji se sprovodi u 16 evropskih zemalja članica ili kandidata za članstvo u Evropskoj uniji je „zdravstveni i velnes turizam“ i ima za cilj da prepozna i nagradi manje razvijene i manje poznate destinacije koje svojom turističkom promocijom obuhvataju i ponudu zdravstvenog i velnes turizma.

U tom smislu, predstavnici Turističke organizacije Srbije obići će tokom dana Vranjsku Banju, odnosno Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju i druge turističke kapacitete u Banji. Rok za podnošenje kandidatura za izbor izuzetne destinacije je 16. avgust, a proglašenje pobednika biće održano 27. septembra u Beogradu.  

Izvor: Sajt Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *