Preminula dva velika umetnika – Boris Komnenić i Sanja Ilić

Poznati glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini nakon duge i teške bolesti.

Tokom dugogodišnjeg rada, ostvario je brojne uloge kako u pozorištu, tako i na filmu i televiziji.

Rođen je 29. marta 1957. godine u Puli, a nakon završene gimnazije u Beogradu, studira glumu na Fakultetu dramskih umetnosti.

Od 1984. godine počinje njegov staž na daskama Narodnog pozorišta, gde je ostvario nepregledan broj rola, koje se pamte, poput uloge Aleksandra Obrenovića u „Konaku“, Stoleta Apaša u „Kad su cvetale tikve“, Hansa Miklasa u „Mefistu“, Astolfa u „Život je san“, Oberona u „Snu letnje noći“, Argana u „Uobraženom bolesniku“, Grofa Almiviva u „Figarovoj ženidbi i razvodu“ i brojne druge. Bio je prvak Drame Narodnog pozorišta.

Jednako je veliki broj uloga koje je ostvario i na filmu i na televiziji, ali među najupečatljivijim njegovim filmskim pojavama ostale su uloge u „Splavu meduze“, „Tajvanskoj kanasti“, „Direktnom prenosu“,… pa i poslednjih godina u opskurnijim ostvarenjima kao što su „Flešbek“, „Miloš Branković“, „Uslovna sloboda“, „Sedam i po“, „Vratiće se rode“, „Sinđelići“, „Taksi bluz“, „Miris kiše na Balkanu“, „Žigosani u reketu“….

Iako gotovo da nije bilo serije poslednjih godina u kojoj se nije pojavio barem na kratko, široj javnosti ostaće u još dugom sećanju po prvoj većoj ulozi na televiziji i ujedno najprepoznatljivijem liku u njegovoj karijeri. Naravno u pitanju je lik Saše u čuvenoj porodičnoj televizijskoj seriji „Bolji život“.

Priznanje „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu dobio je 2010. godine povodom 142. rođendana nacionalnog teatra.

Nažalost, danas je preminuo i muzičar i frontmen grupe „Balkanika” Aleksandar Sanja Ilić.

Frontmen grupe “Balkanika” preminuo je danas, 7. marta, u 70. godini života. Preminuo je od posledica korona virusa, nakon što je bio priključen na respirator.

Ilić je rođen 1951. godine u Beogradu, a pored toga što je bio uspešan kompozitor po obrazovanju je bio arhitekta.

Njegov otac je kompozitor Miodrag Ilić Beli, a brat kompozitor Dragan Ilić koji svira u “Generaciji 5”. Jedan od pradeda mu je bio akademik Jovan Žujović, a drugi solunac i poslanik Aleksa Žujović.

Bio je oženjen glumicom Zlatom Petković.

Kada je imao dvanaest ili trinaest godina, napisao je muziku na tekst Duška Radovića koju je izvodio Dragan Laković. Sa svega šesnaest godina napisao je svoju kompoziciju “Pesnik mira” , koju je pevala Lola Novaković, a kojom je Jugoslavija trebalo da se predstavi na Evroviziji 1968. godine. 1976. njegovu kompoziciju ” Baj, baj, baj” izvela je Bisera Veletanlić, na istom takmičenju, ali ovoga puta u Opatiji.

Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 1975. godine.

Kao mladić je nastupao u grupi “Vragolani”, a zatim u grupi “San”. Njegov najbolji prijatelj Predrag Jovičić Trta, koji je bio pjevač grupe “San”, poginuo je od strujnog udara u toku koncerta u dvorani Čair u Nišu 1975. U znak sjećanja na njega, snimio je album “Uspomene”.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *