Preminuo glumac Ivan Bekjarev

Glumac je preminuo u 75. godini života i borio se sa korona virusom

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini života. Od njega se emotivnom porukom oprostio glumac Saša Joksimović.

– Svemu si me naučio, moj si drugi otac bio. Sećam se kada sam te upoznao, dragi profesore 1999 na Akademiji u 5-tici…. Onaj vrisak ti se dopao, secam se…. a trebalo je da radimo sad i predstavu…trebalo je… mnogo sam tuzan. Hvala ti za sve…. profesore… – napisao je Joksimović na Instagramu.

Glumac se, da podsetimo, borio protiv korona virusa.

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu. Roditelji Bekjarevog potiču iz Makedonije. Otac Georgi (Đorđe) je pred Drugi svetski rat došao u Beograd, a majka Radmila (poreklom iz Đevđelije) je u Beograd došla 1945.

Ivanov otac je pre rata posrbio svoje prezime u Bećarević, ali ga je nakon Ivanovog rođenja ponovo promenio u Bekjarev, kako bi izbegao neprijatnosti pošto se tako prezivao Boško Bećarević, šef beogradske Specijalne policije koja je sarađivala sa Nemcima tokom rata. Ivanov otac je 1952. službeno premešten u Kraljevo. Posle završteka osnovne škole, Ivan je upisao Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umetnosti. Za prijemni na fakultet spremali su ga Mića Tomić i Olivera Marković.

Zajedno sa njim su studirali Josif Tatić i Milan Gutović.

Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Kao gost igrao je glavne uloge i u ostalim beogradskim pozorištima, kao i u više pozorišta u Srbiji.

Snimio je preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji i dr. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

Izvor: Telegraf

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *