Prijavite se na likovni konkurs „Tvoje ideje, tvoja budućnost“


U 99 gradova i opština u Srbiji Razvojni program EU PRO Plus upućuje poziv svim srednjoškolcima da razmisle i u likovnom formatu učestvuju na konkurs na temu „Tvoje ideje, tvoja budućnost“. Učenici i učenice srednjih škola i gimnazija mogu izraziti predlog koji bi projekat u njihovom gradu ili opštini učinio boljim mestom za život mladih, koje promene bi oni sami mogli da pokrenu, a koje bi koristile svim članovima zajednice, i šta bi to njih, mlade, zadržalo da ostanu da žive i rade u svojim rodnim mestima.

Ovim konkursom Delegacija Evropske unije (EU) u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije nastavlja više od decenije dugu tradiciju i nagrađuje talentovane đake i angažovane škole i podstiče mlade da budu aktivni članovi zajednica u kojima žive.

Đaci, kao i šira javnost, će moći da glasaju onlajn, na internet stranici programa EU PRO Plus, i tako odaberu svojih 12 favorita iz sužene konkurencije od 20 radova, koju će prethodno odabrati interni žiri. Onlajn glasanje se otvara nakon zatvaranja konkursa i traje pet dana. Glas publike učestvovaće kao peti član žirija i uz taj glas članovi žirija će napraviti izbor od 12 najboljih radova koji će se naći na stranicama kalendara EU PRO Plus programa za 2022. godinu. Stoji na sajtu grada Vranja.

Autori i autorke ovih 12 radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima, dok u skladu sa dosadašnjom tradicijom pozivamo škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se pokaže kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 25. novembra 2021. godine, a propozicije su dostupne na internet stranici EU PRO Plus programa.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *