Prijem za najbolje studente iz Vranja

Prijem za najuspešnije studente sa teritorije Grada Vranja, koji su u protekloj godini ostvarili zavidne rezultate priredili su gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i njegova zamenica Zorica Jović, stoji na sajtu Grada Vranja.

Gradonačelnik je poželeo studentima dobrodošlicu u gradsku kuću i izrazio zadovoljstvo zbog ovolikog broja prisutnih.

,,Sa nagrađivanjem studenata počeli smo još 2017. godine sa ciljem da najbolje stimulišemo, jer ovakav prosek nije bilo lako dostići. Vaši rezultati su ostvareni zahvaljujući trudu, radu, požrtvovanosti, posvećenosti ka sticanju znanja i obrazovanja, ali i velikom odricanju. Ove godine grad je nagradio 49 studenata, a za ove namene iz budžeta grada izdvojena su sredstva u visini od milion i 320 hiljada dinara. Lokalna samouprava nastojaće da stvori što bolje uslove u našem gradu, sa ciljem da se po završetku studija vratite ovde, kako bi doprineli daljem razvoju svoje lokalne samouprave. U tom smislu, jedan od planova je i izgradnja Centra izvrsnosti gde će najbolji moći da nadograđuju svoja znanja. Ulaže se mnogo i u rekonstrukciju obrazovnih institucija i veliki iznos iz budžeta opredeljen je za ove namene. Uvek smo tu za vas, za vas ambiciozne, darovite, talentovane i najbolje. Vi ste pokazali i dokazali da ste najuspešniji i ja vam želim da tako nastavite”, rekao je gradonačelnik.

Prisutnima se obratila i zamenica gradonačelnika Zorica Jović ističući da je grad Vranje jedan od bogatijih gradova, kada je reč o najuspešnijim studentima.

,,Jedan od ciljeva podrške koju rukovodstvo grada pruža vama je da se po završetku školovanja vratite i stečeno znanje primenite ovde. Želim vam da nastavite sa ovakvim uspesima i budete primer svim ostalim studentima. Najveće bogatstvo je znanje i to vam niko ne može oduzeti. Bilo bi lepo da jednog dana to znanje podelite sa svojim sugrađanima i doprinesete daljem razvoju i napretku svog grada, a lokalna samouprava će uvek podržati sve vaše ideje i predloge”, rekla je zamenica gradonačelnika.

U ime nagrađenih studenata zahvalila se Milica Nedeljković, student stomatologije Niškog univerziteta.

Foto: sajt Grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *