Prijem za učesnike Likovne kolonije ,,Vranje 2019.“

Foto: Sajt Grada Vranja  

Pčinjski okrug, Vranje, 23. jul 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović organizovali su prijem za učesnike Internacionalne likovne kolonije „Vranje 2019“.

Tom prilikom predsednik Tričković je izrazio zadovoljstvo što su umetnici iz Makedonije, Bugarske, Francuske, Hrvatske i Srbije gosti Vranja, grada koji ima bogatu istoriju i u kojem će naći inspiraciju za svoja dela. „Likovna kolonija je tradicionalna i Grad nastoji da koliko je to moguće pomogne kako bi umetnici imali sve što je neophodno da iskažu svoju kreativnost. ,,Nadam se da ćete imati priliku da se upoznate i sa Vranjem i da ćete poneti pozitivne utiske, jer se nalazite u gradu otvorenog srca“ rekao je Tričković.

Foto: Sajt Grada Vranja  

Dobrodošlicu je učesnicima poželela i gradska većnica Zorica Jović, koja je istakla značaj vranjske kolonije, koja je zauzela posebno mesto na mapi srpske likovne scene. ,,Verujem da će vas bogata istorija, kulturno istorijski spomenici i duh Vranja inspirisati da oslikate svoja platna, koja će opet ostati gradu i Narodnom univerzitetu. Nadam se da ćete iz našeg grada otići bogatiji za još jedno lepo iskustvo’’, naglasila je Zorica Jović.

Foto: Sajt Grada Vranja  

Na prijemu je govorila i direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević, koja se zahvalila lokalnoj samoupravi na podršci u organizovanju ovako značajne manifestacije. ,, Narodni univerzitet je ustanova koja neguje likovnu umetnost ne samo organizovanjem kolonije, već i kroz rad Likovne radionice i Galerije, koja se može pohvaliti bogatom izlagačkom delatnošću’’, rekla je ona. Učesnici kolonije su se potom predstavili i izneli svoje prve impresije, zahvalivši na toplom prijemu.

Izvor: Sajt Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *