Projektno angažovanje medicinskih radnika u Vranju

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević i direktorka ZU „Apoteka Vranje“ Ivana Kostić, potpisali su Sporazum o saradnji pri pružanju zdravstvene i farmaceutske zaštite stanovništva u ruralnim područjima i perifernim naseljima grada Vranja, radi zaštite i sprečavanja širenja virusne infekcije Covid 19.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik je rekao da je lokalna samouprava u prethodnom periodu izdvojila 55 miliona dinara iz gradskog budžeta za unapređenje zdravstvene zaštite na teritoriji Grada Vranja.

„Već četvrtu godinu zaredom realizujemo jedan od najznačajnijih projekata kada je u pitanju zaštita zdravlja naših sugrađana. Ove godine, izdvojićemo 11 182 000 dinara iz budžeta za angažovanje 51 zdravstvenog radnika. Uposlićemo šest lekara, od kojih dvoje stomatologa, 10 farmaceutskih tehničara, četiri stručna saradnika i 31 medicinskog i zubnog tehničara. Nema veće satisfakcije za mlade ljude od rada u svojoj struci. Ja im čestitam i želim puno uspeha u daljem radu“, izjavio je gradonačelnik dr Milenković.

Direktor ZC Vranje dr Saša Đorđević i direktorka Apoteke Ivana Kostić zahvalili su se gradonačelniku na podršci, napominjući da je Sporazum veliki korak za mlade stručne ljude koji će postati deo zdravstvenog sistema u Vranju.

Prisutne su pozdravili i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, gradski većnik dr Aleksandar Stajić i savetnik gradonačelnika dr Miroljub Stanković, koji su istakli da je ovaj projekat uticao da mladi lekari svoje znanje praktično primene u svom gradu.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i gradski većnik Bojan Kostić, gradski pravobranilac Đurđica Đorđević, zamenica direktora ZC dr Nataša Stojiljković, upravnik Bolnice dr Nikola Popović i upravnica Doma zdravlja dr Milica Jaziković.

Izvor: sajt grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *