Pun mesec ZAISTA utiče na naše zdravlje – evo i kako tačno!Može vam zvučati kao sujeverje, ali uticaj Punog Meseca na ljude, životinje i stvari oko nas je stvaran. Sigurno ste se nekad našli u situaciji da se osećate razdražljivo i iritirano. Pri tom ne mislimo na PMS, već na stanje koje traje par dana i iz nekog razloga ga je teško objasniti. Kada pogledate unazad, kada vam se desilo da loše spavate ili se ne osećate baš najbolje, da li je možda u tom periodu bio Pun Mesec?

Neki ljudi primećuju promene u ponašanju i osećanjima koje ne mogu da objasne sve dok ne pogledaju u kalendar i vide da je to period punog meseca.

To više ne predstavlja slučajnost, već je i naučno dokazano, piše elephantjournal.comKada je Mesec pun dolazi do oseke zbog uticaja meseca na vodu. Kako je naše telo sastavljeno od 80 procenata vode, naučnici i atrolozi smatraju da se nešto slično dešava i našem telu, nešto poput oseke u telu koja utiče na mozak.

Uticaj Punog Meseca može se osetiti preko bubrega. Kako su oni zaduženi za regulaciju tečnosti u organizmu, tokom ovih dana možemo primetiti njihovu pojačanu aktivnost, kao i poremećaj u varenju i balansu hormona. Može se primetiti i povećanje rizika od pojedinih bakterija kao što je kandida tokom ovog perioda.

Neki od simptoma koji se mogu javiti su: nadimanje, umor, prehlada, pad imuniteta, povećana glad, opstipacija ili dijattreja, škripanje zubima noću, iritacija, osip, poremećaj sna, oscilacije u težini, glavobolje.

Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *