Raspisan Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2022. godinu

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2022. godinu. Cilj raspisivanja konkursa je da se obezbede finansijski uslovi kako bi se omogućila realizacija projekata koji doprinose negovanju i razvoju kulturne tradicije, stvaranju novih i savremenih vrednosti i afirmaciji stvaralaca, nosilaca i organizatora, odnosno razvoja sredine u celini. Za ove namene iz budžeta grada obezbeđena su sredstva u iznosu od 7 miliona dinara, stoji na sajtu Grada Vranja.

Grad Vranje finansiraće/sufinansiraće projekte iz sledećih oblasti:

1. književnost – stvaralaštvo;

2. muzika (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija);

3. likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura;

4. pozorišna umetnost (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija);

5. umetnička igra – klasični balet, narodna igra, savremena igra, (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija);

6. filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo;

7. digitalno stvaralaštvo i multimediji;

8. ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost i sl.);

9. delatnost zaštite u oblasti nepokretnih kulturnih dobara;

10. delatnost zaštite u oblasti pokretnih kulturnih dobara;

11. delatnost zaštite u oblasti nematerijalnog kulturnog nasleđa;

Pravo da konkurišu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi (samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa i samostalni saradnik u kulturi), osim ustanova kulture čiji je osnivač grad Vranje i koje se finansiraju iz budžeta grada Vranja.

Prijava se podnosi na prijemnom obrazcu koji je sastavni deo konkursa i može se preuzeti sa zvaničnog sajta Grada Vranja. Prijave se podnose Komisiji za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture na teritoriji grada Vranja, koja će vrednovati i izvršiti izbor projekta, utvrditi obim sredstava za finansiranje i sufinansiranje.

Predlog Odluke o dodeli sredstava dostaviće Gradskom veću na razmatranje i usvajanje. Korisnici sredstava dužni su da izveštaje o sprovedenim projektima i utrošenim sredstvima dostave u roku od 30 dana od dana završetka, odnosno isteka roka za realizaciju projekta, a najkasnije do 31. decembra 2022. godine.

Javni konkurs objavljuje se u dnevnom listu Srpski telegraf i na zvaničnom sajtu grada www.vranje.org.rs. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u listu Srpski telgraf i na zvaničnom sajtu grada. https://www.vranje.org.rs/vest.php?id=18949&oblast=vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *