Raspisan Javni poziv za dodelu javnih priznanja za Dan grada Vranja

Komisija za mandatno – imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja, raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu javnih priznanja u 2021. godini za Dan grada 31. januar, Dan oslobođenja Vranja 1878. godine. U 2021. godini, za Dan grada dodeljuju se sledeća javna priznanja:

1. „Specijalno javno priznanje 31. januar“ i

2. „Javno priznanje 31. januar“

„Specijalno javno priznanje 31. januar“ može se dodeliti fizičkom licu za izuzetne dugogodišnje rezultate i dostignuća u oblasti naučnog i umetničkog stvaralaštva, od značaja za afirmaciju grada Vranja. Može se dodeliti jedno „Specijalno javno priznanje  31. januar“. Dodeljuje se u vidu diplome sa novčanim iznsom.

„Javno priznanje 31. januar“ može se dodeliti fizičkom i pravnom licu za izuzetne dugogodišnje ili jednogodišnje rezultate i doprinos u razvoju i unapređenju privrede, privatnog preduzetništva, društvenih delatnosti, odbrane i zaštite, bezbednosti građana, kao i drugim oblastima od značaja za grad Vranje. Može se dodeliti do šest javnih priznanja, od koji se tri dodeljuju fizičkim licima, a tri pravnim licima. Prioritet imaju fizička i pravna lica sa izuzetnim dugogodišnjim rezultatima i ostvarenjima. Dodeljuje se u vidu diplome sa novčanim iznosom.

Predlog za dodelu javnih priznanja može podneti svako fizičko i pravno lice sa teritorije grada Vranja. Predlog mora sadržati lične podatke kandidata za dodelu javnih priznanja, njegovu biografiju, postignute rezultate i  obrazloženje u skladu sa  uslovima utvrđenim ovom odlukom.

Predlozi se dostavljaju Skupštini grada Vranja – Komisiji za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje, sa naznakom – Predlog za dodelu javnih priznanja za Dan grada. Predlozi se mogu dostaviti najkasnije do 14. januara 2021. godine.

Izvor: Sajt grada Vranja

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *