Recept za Cheesecake

Kao i svakom popularnom kolaču, i čizkejku je svaka domaćica dodala ili oduzela neki svoj sastojak. Na internetu možemo da pronađemo recept za čokoladni ili sa bananama, za njujorški ili britanski, a mi vam pišemo recept za onaj najukusniji – klasični.

Potrebno vam je:

Kora:

– 300 g mlevenog keksa

– 125 g maslaca

– 2 kašike šećera u prahu

Fil:

– 450 g krem sira

– 500 ml slatke pavlake

– 250 g šećera u prahu

– 1 kesica želatina

Za preliv:

– 400 g miks šumskog voća

– 100 ml vode

– 4 kašike kristal šećera

– 1 želatin

Priprema:

Maslac iseći na kockice, dodati plazmu i šećer u prahu, pa rukom sjediniti i formirati koricu u okruglom kalupu za torte.

Umutiti slatku pavlaku, u drugoj posudi kašikom sjediniti sir i šećer u prahu, zatim sve spojiti i mutiti mikserom, želatin rastopiti po uputstvu sa kesice i dodati u fil, muteći mikserom da se sve lepo sjedini, sipati preko korice.

Voće, šećer i vodu staviti na šporet da provri, kuvati 5 minuta, skloniti za ringle, i onda dodati želatin u vrelu masu da se rastopi. Ostaviti da se prohladi, pa sipati preko fila.

Kolač ostaviti u frižideru preko noći da se sve lepo ohladi.

Pčinjski Portal 017

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *