Renoviranje Osnovne škole ,,20. oktobar” u Vlasu


Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, zamenica gradonačelnika Zorica Jović i šef Službe za investicije i građevinsko zemljište Saša Pešić, posetili su danas Osnovnu školu ,,20. oktobar” u Vlasu.

Na školskoj zgradi zamenjen je deo stolarije i rekonstruisani su toaleti. Ukupna vrednost izvedenih radova je 4,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Milenković, ovom prilikom rekao je da lokalno rukovodstvo preduzima aktivnosti i realizuje projekte sa ciljem da učenici u seoskim sredinama imaju podjednako kvalitetne uslove za obrazovanje kao i đaci u gradu.

Veoma nam je važno da i deca u seoskim sredinama imaju adekvatne uslove za boravak i sticanje znanja u školama. Na ovoj zgradi zamenjen je deo stolarije i rekonstruisani su toaleti, ali nećemo se tu zaustaviti. Sledeća investicija su nove klupe, ormari i uopšte inventar. Osnovna škola ,,20. oktobar” u Vlasu ima tradiciju obrazovanja đaka od 1948. godine i mi ćemo učiniti sve da se u ovom objektu školsko zvono oglašava još mnogo godina”, istakao je gradonačelnik Milenković.

Inače, školu pohađa 82 učenika, uključujući i 6 isturenih odeljenja u selima Lalince, Mijovce, Golemo selo, Stance, Uševce i Gradnja.

Foto:Vranje.org.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *