RENOVIRANJE SURDULIČKOG STADIONA

Surdulica, PČINJSKI 017- PORTAL, 19. jun 2019. – Na Gradskom stadionu u Surdulici u toku je rekonstrukcija fudbalskog terena, tako da će u predstojećoj sezoni Super lige Srbije FK Radnik svoje utakmice kao domaćin igrati na podlozi vrhunskog kvaliteta.


Prva faza radova obuhvatala je skidanje debelog sloga postojećih busena, a potom su uslediti radovi na sredjivanju drenaže za stvaranje nove podloge. Planom je predviđena ugradnja modernog sistema navodnjavanja, grejača za zimske uslove, kao i postavljanje nove travnate površine.

Radove realizuje najbolja i najpoznatija ekipa stručnjaka iz grčke kompanije „Hellasod“, koja inače brine o terenima grčkih timova Olimpijakosa, AEK-a, Panatinaikosa i Paoka, ali i velikog broja elitnih stadiona klubova u Holandiji, Španiji, Italiji, Bugarskoj i mnogim zemljama Evrope.


Inače, prvi takmičarski pogon surduličkog superligaša, predvođen novim šefom stručnog štaba Slavišom Božičićem, počeo je 14.juna sa pripremama. Prvu fazu realizovaće na terenima u Alakincu i Belom Polju, a onda odlaze 27.juna na Zlatibor gde će se zadržati sve do početka novog prvenstva koje je zakazano za 20. juli.


Foto: PČINJSKI 017 – PORTAL

Piše: Dragan Milošević, doajen novinarstva iz Surdulice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *