RIK obradio 63,8 odsto biračkog tela, bez promena u poretku stranaka

RTS/ RIK

Republička izborna komisija je do sada pregledala 70,33 odsto biračkih mesta, što je oko 63,8 odsto biračkog tela. Preliminarni rezultati su slični onim koje je komisija objavila sinoć i pored SNS-a, koji je osvojio najveći broj glasova, u parlament trenutno ulaze još samo koalicija SPS-JS i SPAS Aleksandra Šapića, kao i stranke nacionalnih manjina.

Preliminarni rezultati pokazuju da je SNS osvojila 61,5 odsto glasova, SPS-JS 10,38 i SPAS Aleksandra Šapića 3,68 odsto glasova.

U Republičkoj izbornoj komisiji kažu da je ostalo manje od 40 odsto biračkog materijala da se obradi, a konačni rezultati biće saopšteni najkasnije do četvrtka u 20 časova.

Prema preliminarnim projekcijama, u budućem sastavu parlamenta SNS će imati 189 poslanika, a u republički parlament ulaze još SPS-JS sa 32 poslanika i lista Aleksandra Šapića sa 12, kao i stranke nacionalnih manjina.  

Glasovi sa KiM dopremljeni u Vranje 

Po uputstvu Republičke izborne komisije, glasački materijal sa Kosova i Metohije, iz Kosovskog Pomoravlja, dopremljen je u Vranje sat i po posle ponoći, uz pratnju OEBS-a i članova biračkih odbora.

U Osnovnoj školi “Radoje Domanović” u Vranju broje se glasovi sa 70 biračkih mesta.

Novina je to što su prilikom utvrđivanja rezultata glasanja u Raški i Vranju prisutni i članovi radnog tela. Rezultate glasanja saopštiće Republička izborna komisija u toku dana.

RTS

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *