ROŠTILJIJADA u LESKOVCU 2019: Raspored takmičenja majstora roštilja i priprema najveće pljeskavice

Pripreme za jubilarnu, 30. po redu leskovačku Roštljijadu ulaze u završnu fazu.

Organizatori su saopštili i termine organizovanja takmičenja majstora roštilja koji će biti organizovani u okviru Roštiljijade koja počinje 26. avgista i traje do 1- septembra.

30. ROŠTILJIJADA LESKOVAC – RASPORED TAKMIČENJA

Četvrtak, 29. avgust 2019. od 09h – TAKMIČENJE MAJSTORA ROŠTILJA „Miodrag Gligorijević – Dragi Bure“ (Restoran trgovinsko-ugostiteljske škole – Leskovac)

Četvrtak, 29. avgust 2019. od 18.30h – TAKMIČENJE U PRIPREMI NAJVEĆE PLJESKAVICE – „Memorijal Novica Stanković – Šaponja“ I pokušaj (Plato ispred centralne pozornice)

Petak, 30. avgust 2019. od 09h – TAKMIČENJE UČENIKA SREDNJIH UGOSTITELJSKIH ŠKOLA (Restoran trgovinsko-ugostiteljske škole – Leskovac)

Petak, 30. avgust 2019. od 18.30h – TAKMIČENJE U PRIPREMI NAJVEĆE PLJESKAVICE – „Memorijal Novica Stanković – Šaponja“ II pokušaj; – TAKMIČENJE U PRIPREMI NAJVEĆE PLJESKAVICE IZ RUKU – (Plato ispred centralne pozornice )

I za kraj ove najave kratka i jezgrovita poruka ljubiteljima roštilja:

Ako nemaš merak na jedenje, ne se pipaj oko ćevapi. Ćevapi su za ljudi. Od meljeno meso od plećku, od šiju na bika i od paflaku. Kad se ubavo izmesi, turi se na led, da prespie. Ujutro se izmelje još jed’n put. Kad meso odvugne – turi se na žar. Ćumur mora da je iz planinu. Domaćica da je ubava. Domaćin da ne e budala. Kad se toj udesi, ćevap sam ripne na čoveka, u tanjir. Takvi ćevapi praviv se u Leskovac !

Izvor: http://dnevnikjuga.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *