Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre zajedno sa saradnicima sutra u poseti Pčinjskom okrugu

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Emanuele Žiofre, posetiće zajedno sa ambasadorom Belgije, Koen Adamom, ambasadorom Austrije, Nikolaus Luterotijem, ambasadorkom Portugala, Virdžinijom Mendez da Silva Pinom, otpravnicom poslova Ambasade Slovačke, gospođom Podsklanová Šuhajdová i otpravnikom poslova Mađarske, Zolt Ištvan Memetijem, Vranje, Preševo i Bujanovac, u petak, 10. decembra 2021. godine. Objavila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja na svom fb profilu.

Delegacija će posetiti projekte koje u ovim lokalnim samoupravama finansira Evropska unija u oblasti podrške SME sektoru i unapređenju kvaliteta života ljudi i lokalne privrede kao i upravljanja migracijama.

U Vranju će se sastati sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem, a zatim će obići radove na prvom centru za azilante na jugu zemlje koje finansira EU. Tokom boravka u Vranju, delegacija će posetiti preduzeće Euro Spin koje je uz bespovratna sredstva EU preko EU PRO programa unapredilo poslovanje.

Delegacija će potom zajedno sa komesarom Komesarijata za izbeglice i migracije, Vladimirom Cucićem obići prihvatni centar u Preševu. Dodatno, u Preševu će posetiti i preduzeće Woodmania koje je EU takođe podržala preko EU PRO programa.

Tokom posete delegacija će se sastati i sa predsednikom opštine Bujanovac, Nagipom Arifijem, predsednicom opštine Preševo Arditom Sinani kao i sa predsednikom Albanskog nacionalnog veća Ragmijem Mustafom i razgovarati o razvojnim prioritetima i potrebama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *