Severna Makedonija: Kao zahvalnost za vakcine uručene zahvalnice Vučiću

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Severnoj Makedoniji. Tom prilikom u Skoplju su mu uručene zahvalnice za pomoć Srbije prilikom vakcinacije državljana Severne Makedonije.

Predsednik Privredne komore Severne Makedonije Branko Azeski uručio je predsedniku Vučiću zahvalnicu makedonske komore za pružanje pomoći u vakcinaciji privrednika, koja je organizovana krajem marta u Srbiji, a posle i revakcinacija. “Puno vam ljudski hvala što ste učinili za biznis zajednicu”, rekao je Azeski.

Zahvalnicu Makedonske asocijacije novinara uručila je predsednica tog udruženja Ivona Talevska zbog vakcinacije predstavnika medija u Srbiji.

Vučić je kazao da je velika čast za njega što je primio te zahvalnice.

“I ubuduće ćemo pomagati, lako je kada je svima lako, kada je svima teško tada ćete od najbližeg i prvog komšije dobiti najveću pomoć. Hvala na prijateljstvu – naši odnosi će samo biti još bolji”, naglasio je Vučić.

“Samo smo se ponašali normalno, kao što bi radili svi normalni ljudi”, rekao je Vučić.

“Ovo što radimo ovde napraviće velike stvari za našu zemlju, ako ne uspemo bar će ostati da je neko pokušao – da u narednih godinu ili dve kroz naše tri zemlje, suverene i nezavisne, možemo da prolazimo bez granica i da pomažemo jedni drugima u svakom trenutku”, poručio je Vučić. Vučić je rekao da će kamioni iz Skoplja do Beograda ili Tirane moći da prođu bez zaustavljanja, dok će drugi morati malo da se zaustave.

Vučić je rekao da je prilikom šetnje Skopljem i razgovorom sa ljudima, primetio je da stanovnici Severne Makedonije sada više poštuju Srbiju.

Što se tiče ekonomskog foruma, najviše firmi je iz Srbije, ukupno 217.

Foto: Tanjug

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *