“Škembijada 2019.” u selu Krševica kod Bujanovca – 1. septembraPčinjski okrug, Bujanovac, Krševica, 21. avgust 2019. (PČINJSKI 017 – PORTAL) –  Na livadi podno arheološkog lokaliteta Kale u Krševici kod Bujanovca, najstarijeg urbanog naselja u Srbiji iz četvrtog veka pre nove ere, 1. septembra biće održana dvanaesta kulinarsko-turistička manifestacija „Škembijada“.

Na platou ispred arheološkog nalazišta „Kale“ u Krševici, u nedelju 1. septembra, sa početkom u 10 časova, održaće se takmičenje u pripremanju svih vrsta jela od škembića, takozvana Škembijada.

Okupljanje  takmičara je u 8:00h, a pored dobre hrane, prisutni će moći da uživaju i u bogatom zabavno-umetničkom programu, sa početkom u 10 sati, uz glumce, horove, folklor, orkestre, pevače kao i gosta iznenađenja.

U 13 sati je proglašenje pobednika i uručivanje nagrada i diploma, a nakon toga prisutni će moći da uživaju u specijalitetima od škembića.

Škembijadu organizuje Udruženje za očuvanje tradicije sela „Škembijada Kale-Krševica“ uz podršku mesne zajednice Krševica i Turističke Organizacije opštine Bujanovac. 

Foto: FB Škembijada Kale-KrševicaOne thought on ““Škembijada 2019.” u selu Krševica kod Bujanovca – 1. septembra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *