SPORT

ODRŽAN TREĆI SRETENJSKI ŠAHOVSKI TURNIR

TREĆI SRETENJSKI ŠAHOVSKI TURNIR – OVOGA PUTA MEĐUNARODNI ODRŽAN JE OVE GODINE U BUJANOVCU.

Već treći put za redom, pobednik je Vranjanac Nebojša Ristić kome ovom prilikom čestitamo.

Tačno u 11:00h simboličnim povlačenjem prvog šahovskog poteza, Nenad Tasić, predsednik Šahovskog saveza Pčinjskog Okruga označio je početak trećeg otvorenog Sretenjskog šahovskog turnira „Bujanovac 2019.“, koji je održan u prostorijama Stručne škole „Sveti Sava“.

Na vrlo zapaženoj šahovskoj manifestaciji koju su zajednički uspešno organizovali domaći Š.K. „Jug“ i srednjoškolska obrazovna ustanova, i pokrovitelj SO Bujanovac, prisutan je bio veliki broj učesnika, zaljubljenika u igru na „64 polja“. Njih 80-tak iz Pčinjskog i Jablaničkog okruga, ali i prvi put i iz Makedonije, seniora 60, klinceza i klinaca (juniora) 20.

Pored Nenada Tasića, predsednika Šahovskog saveza Pčinjskog Okruga koji se u uvodnoj reči, od srca zahvalio svim igračima i posetiocima,obratila se u ime organizatora i Biserka Jović, direktorka S.Š. „Sveti Sava“ koja je poželela tamičarima da im današnji dan bude uspešan i da se prijatno osećaju u SŠ „Sveti Sava“ .

Vranjanac Nebojša Ristić, FIDE majstor je odbranio titulu i osvojio prvo mesto kao i prethodne dve godine. Iza Ristića, plasirao se Zoran Stojanović iz Vranja, majstorski kandidat, a trećeplasirani Dragoslav Petković iz Grdelice, FIDE majstor, prošle godine drugoplasirani. Četvrto mesto osvojio je Vukašinović Saša iz Surdulice dok je petoplasirani Sinadinović Ilija iz Vlasotinca. Najbolji igrač iz Opštine Bujanovac je Ibrahim Alishani, najbolji veteran ( igrač preko 65 godina) Mandić Aleksandar iz Makedonije dok je najbolji omladinac Momčilović Mihailo i najbolja omladinka Dinić Anđela, oboje iz Vlasotinca. Najbolji igrač van Republike Srbije je Docevski Ivančo iz Makedonije.

Kod juniora najbolja je bila 13. godišnja Aleksija Cvetanović iz Vranja, čija je 7. godišnja sestra Dunja nagradjena kao najbolja najmlađa učesnica turnira. Najbolji junior su bili Stanković Marko, Kućuluvić Pavle i Katalanović Aleksa, svi iz Vlasotinca, dok je najbolji najmlađi učesnik turnira Stevanović Ilija iz Vranja.

Kod srednjoškolaca najbolji je bio Stojanović Milan, drugoplasirani Dukadinović Dejan, dok je trećeplasirani Stojanović Bogdan sva trojica učenici Stručne Škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca.

Izvanredno organizovana i u Bujanovcu ne tako česta manifestacija druženja i razmišljanja uz drevnu igru, završena je kasno večeras dodelom nagrada najboljima…

Foto: Pčinjski017portal i Š.K. ,,Jug”.