Spremaćete je iznova: Teleća čorbica koja će zagrejati i okrepiti sve goste



Evo šta vam je potrebno da spremite ovaj „klasik“ među supama i čorbama.

Sastojci:

Oko pola kilograma telećeg mesa

Glavica crnog luka

150-200 grama graška

Dve veće šargarepe

Dva krompira

Kašika suvog začina

So i biber po ukusu

Kašika peršuna

Jedno jaje

Pola kašike brašna

Dve kašike kisele pavlake

Dve kašike ulja

Priprema:

U dubljoj šerpi stavite meso da se kuva dok ne omekša.

U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje i izdinstajte luk, pa dodajte povrće – šargarepu, krompir i grašak, nalijte malo vode i ostavite da se krčka.

U šerpu u kojoj ste kuvali meso dodajte i izdinstano povrće, pa sve to ostavite zajedno da se krčka još desetak minuta. Dodajte so i biber, suvi začin, peršun.

U odvojenoj posudi umutite jaje sa pavlakom i brašnom, u to dodajte šoljicu vode, promešajte, pa dodajte u čorbu. Kada čorba provri, sklonite je sa vatre i poslužite toplu.

Prijatno!

Mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *