Srbi i dalje rado letuju u Grčkoj!

Prijateljska Grčka je i ove godine omiljena destenacija za letovanje Srba i mnogih turista iz Evrope i celog sveta. Burna 2020.godina i pandemija su sa sabom povukle rigorozne mere zbog kojih je turizam pretrpeo ogromnu štetu a mnoga turistička mesta su mesecima bila prazna i pusta. Masovna vakcinacija i povoljnija epidemiološka situacija uticale su na oživljavanje turzima i već se u prvim danima leta naslutila ozbiljnija posecenost destinacija na moru. Tradicionalno, Grčka je na prvom mestu izbora Srba a njena lepa primorska mesta su spremno i otvorenih ruku dočekala prve turiste. Prema izjavama turističkih radnika iz dana u dan je sve više turista što je primetno na kupalištima širom Grčke ali i na šetalištima u večernjim satima.

Za ulazak turista otvoreni su 24 časa sledeći drumski gračni prelazi: Sa Severnom Makedonijom: Evzoni, Niki i Dojrani – sa Bugarskom: Promahonas, Ormenio, Nimfea i Eksohi.

Svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Passenger Location Form, preko sajta www.travel.gov.gr (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.

Za ulazak je potrebno posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, odnosno antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati (oslobođena su deca do 12 godina starosti) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku, izdatu od strane nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza), ili potvrdu o preležanom Covid 19, koja se izdaje 30 dana nakon prvog pozitivnog testa i važi 180 dana.

Cene smeštaja u Grčkoj su slične prethonim godinama, nije došlo do ozbiljnijeg skoka cena smeštaja i hrane pa će srpski turisti u svojim omiljenim mestima moći da provode tople dane leta po pristupačnim cenama i već dobro poznatoj ljubaznosti Grka. Grčka vas zove, dobro došli!

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *