Srbija domaćin Svetskog prvenstva u rvanju

Na sinoćnoj ceremoniji svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u rvanju koje će se održati u Beogradu najpre su gosti, posetioci i takmičari aplauzom pozdravili momke i devojke sa Vojne akademije koji su nosili srpsku zastavu na početku programa, da bi u nastavku srpski ministar unutrašnjih poslova i predsednik Počasnog odbora Svetskog prvenstva u rvanju Aleksandar Vulin poželeo fer i poštenu borbu tokom takmičenja.

Daćemo vam priliku da se borite, ali više od svega, daćemo vam priliku da upoznate ono najbolje i najvrednije u Srbiji – Srbe. Neka borbe budu poštene, vredne pamćenja i neka pobede najbolji, poručio je ministar.

Članovi Sportske jedinice MUP-a Strahinja Despić i Sebastijan Nađ, reprezentativci Srbije, takođe nastupaju na Svetskom prvenstvu u rvanju i boriće se za najviša odličja na ovom takmičenju, naznačeno je na sajtu Vlade.

Despić i Nađ su osvojili zlatne medalje na Svetskim igrama policajaca i vatrogasaca u julu, u Holandiji.

Svečanom otvaranju Svetskog prvenstva u rvanju prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković i predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović.

Foto: Srbija.gov.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *