Srednja škola “Sveti Sava” u Bujanovcu obeležava Dan školeSrednja stručna škola “Sveti Sava” u Bujanovcu, danas obeležava Dan škole, školsku slavu Svetog Savu. Zbog aktuelne epidemiološke situacije Dan škole će biti vituelno obeležen, video programom na YouTubu:

Ovim povodom dan škole svojim kolegama i učenicima čestitala je direktorka, Biserka Jović:Dragi učenici, roditelji, koleginice i kolege, sugrađani, prijatelji Stručne škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu.

Ponosni smo što naša škola ima čast da nosi ime Svetog Save. I zato, bez obzira na okolnsti potrudili smo se da na najadekvatniji način, primeren trenutku obeležimo Savindan. Ukoliko se ugledamo na Svetog Savu sva rešenja za probleme i pitanja koja nas danas muče se gotovo sama nameću. On je uneo pismenost u našu kulturu, a mi je, obeležavajući na ovaj način školsku slavu i dan škole, podižemo na nivo digitalnog medijskog prostora 21. veka. Verujem da priča o Svetom Savi nije samo lekcija iz istorije ili jedan čas na veronauci. Njegova dela su vanvremenska, a svetosavlje naša duhovna i kulturološka vrednost. To je naš odgovor na sve što nam se u protekloj godini dešavalo, ali i putokaz kuda treba dalje da idemo. Rastko je otišao na Svetu Goru, našao mesto mira i molitve, kao i velikih podviga. Čisteći dušu i telo istovremeno je učio strane jezike, saznavao o dometima drugih kultura i sabirao ljudske mudrosti. Darivao je naš narod ali i druge. Nastavimo njegovim putem. U svojoj porodici, na radnom mestu, u učionici, svuda, čiste duše i srca punog ljubavi za sve – budimo odgovorni! U ovim teškim vremenima moleći se za zdravlje i život naše dece, roditelja, prijatelja, lekara, prodavaca, vojnika, rudara, pekara, poljoprivrednika i svih drugih ljudi širom kugle zemaljske, poručujem učenicima Stručne škole „ Sveti Sava“ u Bujanovcu ali i svim drugim đacima da vam jedino mudrost, obrazovanje i svetosavsku skromnost niko ne može oduzeti. Učenjem i poštenim radom, ćete uspeti, ali što je još važnije trajati. Mnogi su uspeli na raznim poljima, ali nisu trajali.

Ja vam želim da prateći Savin putokaz – trajete! Direktor SŠ „ Sveti Sava“ Biserka Jović

Lična arhiva

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *