Sredstva za energetsku efikasnost u Pčinjskom okrugu


U Aranđelovcu je juče potpisan Ugovor o sufinansiranju Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koji će sprovoditi grad Vranje.

U ime grada, ugovor je potpisala zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović.

Za realizaciju ovog programa resorno ministarstvo izdvojilo je 9.720.000,00 dinara, dok je grad Vranje opredelio 10.000.000,00.

Gradonačelnik Milenković je naglasio da će nakon uspešnog projekta koji je realizovan u 2021. godini, grad Vranje nastaviti sprovođenje Zakona o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije.

Energetska efikasnost i racionalna upotreba energije, njena ušteda, sigurnost snabdevanja energijom, kao i zaštita životne sredine u javnom su interesu Republike Srbije’’, istakao je gradonačelniik Milenković.

Pored grada Vranja i lokalna samouprava Bujanovac je potpisnik pomenutog ugovora sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Za realizaciju ovog programa u Bujanovcu, ministarstvo je izdvojilo 9.329.600,00 dinara, dok će opština izdvojiti 4.000.000,00. U prošloj godini ova opština je uspešno realizovala ovaj projekat subvencionisanja energetske sanacije stambenih objekata, te je u ovoj godini dobila više sredstava.

Subvencijama u ovoj godini će biti obuhvaćena zamena stolarije, fasade, zamena ložišta i postavljanje solarnih panela.

Grad Vranje i opština Bujanovac pozivaju sugrađane da se nakon objavljivanja Javnog poziva za sprovođenje ove mere, prijave u većem broju nego što je to bilo prošle godine.

Foto: Fb profil Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *