Šta muškarci očekuju od žena?

Skoro svaka devojka je vodeći „tipične ženske“ razgovore sa svojim drugaricama pokrenula temu o muškarcima. Istraživnja pokazuju da su priče o muško – ženskim odnosima češće diskutovane među ženama, nego među muškarcima. Jedno od pitanja koje žene često postavljaju sebi jeste: „Kakva treba da budem da bi mu se svidela?“, odnosno „Kakve devojke on voli ?“

Svaka osoba je jedinstvena na svoj način i, naravno, svaki muškarac je priča za sebe. Neki od njih voli plavuše, neki  brinete, neki voli temperamentnije devojke, neki mirnije. Ali postavlja se pitanje koje osobine muškarac očekuje da devojka sa kojom planira ozbiljnu vezu ima. Postoje raznorazni upitnici i intervjui, razna istraživanja u kojima su učestvovali muškarci koji pokazuju da ipak postoje neke osobine koje muškarci nesvesno očekuju da njihove partnerke ili potencijalne partnerke imaju.

Jedna od njih je vaše samopouzdanje. Muškarci vole žene koje su zadovoljne svojim izgledom i koje se dobro osećaju u svojoj koži. Ma kako god izgledala, kada žena ima osmeh, uspravno držanje i kada „zrači“ pozitivnom energijom svakako će privući više pažnje od žene koja misli da nije dovoljno lepa i vodi se time. Zato bi sve žene trebale da rade na svom samopouzdanju i da nauče da vole sebe baš takve, kakve jesu.

Sledeća na listi je pozitivnost. Niko ne voli da bude u prisustvu negativnih ljudi kojima stalno nešto smeta, koji se uvek na nešto žale. Tako će se i muškarci pre pre odlučiti za nasmejanu ženu nego za „namrgođenu“. Muškarcima je bitno da žena ume da se nosi sa problemima i da u svakoj situaciji može da vidi rešenje. Svaki muškarac želi da se posle sastanka sa partnerkom oseća lepo i ispunjeno, a ne iscrpljeno. Tako da žene ostavite „gunđanje“ po strani bar dok ste sa njim.

Muškarci od svojih partnerki očekuju razumevanje. Zbog toga je razumevanje još jedna od osobina bitna za muškarca. Svaki muškarac želi da bude shvaćen, njima je bitno da nađu partnerku koja se saoseća sa njima i donekle razume njihove postupke. Bitno im je da imaju ženu koja ih prihvata onakvima kakvi jesu, koja će da razume i da se nosi sa njihovim manama, koja će poštovati njihovu ličnost i koja neće tražiti da se menjaju.

Podrška je takodje još jedna od osobina koju muškarac očekuje od žene. Muškarcima je bitno da imaju oslonac kada im to zatreba. Potrebna im je žena koja će zajedno sa njima da traži rešenje za neki problem. Bitno im je da budete tu za njih kada im je teško i kada im treba neko za razgovor. Značiće im topla reč kada su tužni i zabrinuti.

Budite iskrene. Svaki muškarac želi da pored sebe ima iskrenu i lojalnu ženu. Njemu je bitno da zna da mu je žena odana i da ga ne laže. Potrebna mu je žena za koju zna da ga neće prevariti ili flertovati sa drugima, žena za koju je siguran da će mu biti verna i čekati ga makar on otišao i na kraj sveta. Generalno ova osobina je bitna za svaku ozbiljnu i zdravu vezu. Podjednako je bitna i muškarcima i ženama.

Muškarci vole žene koje imaju stav. Žena koja ima svoj stav i svoje principe kojih se drži izazvaće divljenje u očima svakog muškarca. Svaki muškarac pored sebe želi  ženu koja ima svoje mišljenje i koja je spremna da uđe u konstruktivnu raspravu sa njim ukoliko ima argumente na svojoj strani. Žena koja se slaže sa svime što on misli mu nije zanimljiva.

Nezavisnost je takodje još jedna bitna osobina koju muškarci vole. Žena koja ima svoj život,svoj posao i vreme za svoje prijatelje nezavisno od svoje veze je muškarcu mnogo zanimljivija od žene kojoj je on centar sveta i kojoj je sve potčinjeno njemu. Muškarac ceni kada je žena nezavisna, kada sama zaradjuje za svoj život, kada se trudi da radi na sebi i bude uspešnija u tome što radi. Muškarci vole izazove, a nezavisna žena je upravo to.

I na kraju trudite se da budete uvek sredjene. Iako kažu da im fizički izgled nije toliko bitan, svakom muškarcu će pre pažnju privući sredjena žena od one koja to nije. Vrlo je česta pojava da se žene više sređuju na početku veze, a onda se kako vreme prolazi „opuste“ pa ih nekad mrzi i kosu da operu. Ovo je velika greška. Muškarci vole kada se njihova žena trudi da ih uvek impresionira i da ih iznova i iznova zavodi. Ovo, naravno, ne znači da žena mora da bude uvek doterana kao za izlazak, ali čista kosa, uredni nokti i možda malo ruža sa usne ne iziskuje mnogo vremena a jako je efektno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *