Štampani materijal za škole koje nisu u mogućnosti da prate onlajn nastavu

Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije i povećanog broja učenika i nastavnika koji su oboleli od korone Krizni štab je odlučio da preispita mere kojima bi opasni virus mogao da se zaustavi.

Jedna od mera koja će se sprovoditi u narednom periodu je prelazak na onlajn nastavu.

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom kovid 19, koje se odnose na učenike osnovnih i srednjih škola.

Od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu.

Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Srbije.

Onlajn nastava nije novina za učenike i profesore jer je već u prvom naletu korone ona bila organizovana na isti način.

“Trenutno stručne službe Ministarstva prosvete pripremaju dodatna uputstva koja će do kraja dana biti prosleđena svim osnovnim i srednjim školama. Uputstva se odnose na to kako će i na koji način da se odvija nastava od ponedeljka. Imajući u vidu da je tu i kraj prvog polugodišta kada učenici treba da urade pismene zadatke i da budu ocenjeni, treba da se precizira svaki detalj onlajn nastave koja očekuje i učenike i profesore”, kaže Jovica Stevanović, prosvetni savetnik.

Prelazak na onlajn nastavu itekako remeti učenike ali je neophodo prilagođavanje aktuelnoj epidemiološko situaciji, objašnjava naš sagovornik.

“Činjenica je da ima problema. Svi nastavni planovi i programi koji su rađeni predviđeni su za uobičajenu nastavu u normalnim uslovima. Međutim, izmenjene okolnosti su teret i za učenike i za nastavnike i za roditelje. Biće propusta ali nadamo se u što manjoj meri”, kaže Stevanović.

Učenicima koji nisu u mogućnosti da prate onlajn nastavu iz tehničkih razloga biće dostavljen štampani materijal, kaže Stevanović i dodaje da se to odnosi, pre svega na škole u opštini Trgoviše, Vlasu i Korbevcu.

Izvor: RTV Vranje

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *