Stevanović: Još nijedan investitor nije doneo odluku da zaustavi svoje investicije i nijedan projekat, odnosno ugovor nije raskinut, niti ima naznaka da će se tako nešto desiti

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović govoreći za Tanjug izjavio je da uprkos činjenici koja svedoči o nestabilnostima u svetu, u Srbiji postoji stabilno poslovanje.

Još nijedan investitor nije doneo odluku da zaustavi svoje investicije, još nijedan projekat, odnosno ugovor nije raskinut, niti ima naznake da će se tako nešto desiti, tako da u kontekstu ulaganja, ulaganja kao generatora rasta u Srbiji, mislim da trebamo biti zadovoljni – naglasio je Stevanović.

Državni sekretar je govoreći o podacima koji se dobijaju u kvartalnom periodu od investitora, rekao da će procenat budžeta iako je, polovina godine, do kraja perioda biti na jako visokom nivou.

Stevanović je izneo i informaciju da ima i novih potencijalnih investitora zainteresovanih za našu zemlju u različitim oblastima.

Investitora ima dosta! Široki je spektar delatnosti – od poljoprivrede, prepađivačke industrije iz oblasti poljoprivrede, do automobilske industrije koja je nekako najinteresantnija, metalske industrije, tekstilne, industrije kože. Tako da se dobre stvari u ovom kontekstu dešavaju i s tim će Srbija da nastavi – podvukao je Stevanović.

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *