Stevanović: Nastavak saradnje sa Azerbejdžanom

Na šestom zasedanju Međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, rekao je da se nada da će se dosadašnja bilateralna saradnja razvijati na svim nivoima, naročito ekonomija.

Tom prilikom Stevanović je predstavio mogućnosti za investiranje i ulaganje u Srbiji kako kroz direktne investicije, tako i kroz preduzeća koja su u procesu privatizacije.

„Vlada Republike Srbije sprovođenjem reformi i značajnim promenama investicionog okvira doprinela je stvaranju privlačnog privrednog ambijenta. To je Srbiju pozicioniralo kao jednu od najznačajnijih investicionih destinacija Centralne i Istočne Evrope“, istakao je Stevanović.

On je ukazao da su rast i modernizacija industrije, ulaganja u infrastrukturu i afirmacija potrošnje glavni pokretači ekonomskog razvoja Srbije koji su joj omogućili da nastupi kao jedan od regionalnih lidera u privlačenju direktnih stranih investicija, stoji na sajtu Ministrastva privrede.

Politička i ekonomska stabilnost, kvalifikovana radna snaga, pogodan geografski položaj, doprineli su većim investicijama u Srbiji.

„Pomenuo bih svakako mogućnost poslovanja i u Slobodnim zonama, koje su infrastrukturno opremljene sa posebnim pogodnostima i olakšicama koje pruža država. I one su jedan od instrumenata ekonomske politike sa ciljem privrednog razvoja zemlje kroz povećani priliv investicija, rast izvoza i zaposlenosti i transfer savremenih tehnologija“, rekao je Stevanović.

U Srbiji posluje 15 slobodnih zona koje su ravnomerno rasprostranjene, dodao je on.

Državni sekretar Stevanović, tokom trodnevne posete Azerbejdžanu, juče je prisustvovao sastancima koje je ministar Selaković imao sa ministrima ekonomije i odbrambene industrije te zemlje, Mikailom Džabarovim i Madatom Gulijevim.

Foto: jpp.gov.rs

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *